lespakketten

Alle lespakketten bestaan uit een lesbrief waarin alles beschreven is van voorbereiding tot en met de reflectie, een powerpoint ter ondersteuning en genoeg duurzame materialen om de opdracht uit te voeren.

Wat houdt dit product in?

We geloven dat het proces minstens zo belangrijk is als het eindproduct en de opdrachten doorlopen daarom allemaal de fases onderzoeken, ontwerpen, uitvoeren, presenteren en reflecteren. De opdrachten zijn allemaal ontwikkeld vanuit authentieke kunsteducatie en sluiten aan bij de SLO doelen.

De kosten zijn €150 euro per klas voor het gebruik van het lesmateriaal plus een materiaalprijs per leerling. Dit varieert per materiaal en kunt u terugvinden bij de opdracht.

Boomhut

Leerlingen bouwen in duo’s met hout en restmaterialen een schaalmodel van een boomhut op een stammetje. Ze denken hierbij na over duurzaam wonen en wat er nodig is om goed samen te kunnen leven.

Deze opdracht bestaat uit ongeveer vijf lessen is geschikt voor groep 4 tot en met 8. Materiaalprijs €4,50 per leerling.

Klassenhuis

Leerlingen bouwen in duo’s met kartonnen dozen en restmaterialen een kamer uit een huis. Alle kamers samen vormen een poppenhuis voor in de klas. Elke leerling maakt ook een eigen popje voor in het klassenhuis. Ze denken na over wat er allemaal in een huis moet zijn om er fijn samen te kunnen wonen.

Deze opdracht bestaat uit ongeveer vier lessen en is geschikt voor groep 1 tot en met 4. Voor de jongsten kan de opdracht ook individueel worden gedaan in plaats van in duo’s. Materiaalprijs €2,50 per leerling

Met vlag en wimpel

Leerlingen ontwerpen en maken een eigen vlag. Ze denken hierbij na over hoe je een boodschap kunt overdragen en welke kleuren, vormen en texturen hierbij passen. De presentatievorm is een parade.

De opdracht bestaat uit vier tot vijf lessen en is geschikt voor alle groepen. Differentiatie op groep zit in de opdracht verwerkt. Materiaalprijs €3,50 per leerling

Schaduwspel

Tijdelijk niet beschikbaar.

Leerlingen leren waar schaduwspelen vandaan komen en hoe het nu wordt gebruikt. Ze schrijven een eigen verhaal en maken van karton en restmaterialen poppen en decors en oefenen met hun schaduwspel. De presentatievorm is een uitvoering van hun eigen schaduwspel.

Deze opdracht is een groepsopdracht en bestaat uit ongeveer vijf of zes lessen. Het is geschikt voor groep 4 tot en met groep 8 Materiaalprijs €3,50 per leerling

Fantastische voertuigen

Upcoming.

Leerlingen denken na over vervoer in de toekomst en ontwerpen een voertuig. Van verschillende restmaterialen maken ze een schaalmodel van hun eigen ontwerp. De presentatievorm is een race. De opdracht is uit te breiden met het maken van een stopmotionvideo van het voertuig.

Deze opdracht bestaat uit ongeveer vijf lessen en is geschikt voor alle groepen. Differentiatie zit verwerkt in de lesbrieven. Materiaalprijs €4,- per leerling.

Surprise surprise

Leerlingen ontdekken iets nieuws over hun lootje door een interview en maken aan de hand daarvan een kunstwerk voor de ander van restmateriaal. Bij het kunstwerk maken ze ook een black-out gedicht op een pagina uit een oud boek. Tijdens de Sinterklaas viering dragen de leerlingen hun gedicht voor en overhandigen hun kado. Lootje trekken, surprises en gedichten. Het zit er allemaal in, maar dan gewoon tijdens de crea les gemaakt. Elk kind heeft dezelfde middelen en dezelfde hoeveelheid hulp. Geen stress, geen ongelijkheid, alleen maar feest!

Deze opdracht duurt vijf lessen inclusief de viering en is geschikt voor alle leerlingen die kunnen lezen. Materiaalprijs: €1,20 per leerling.

Product aanvragen